donderdag 4 november 2010

Verkiezingen 2010 : Monsterscore Netologie ook topnieuws in Buitenland !




STEM NETOLOGIE!
Met warme gloed mocht ik vernemen dat ik bij de genomineerden ben voor de Vlaamse Bibschool Web-Awards in de rubriek Biblioblogs. Wil je me van de laatste plaats weg houden ;-) dan doe je me echt een plezier door op de stemsite mijn blog NETOLOGIE aan te kruisen. Voor verdere promotie schakel ik graag de woorden van de organisatie in: Met een blog getiteld ‘Netologie - Informatie over digitale bronnen, web 2.0 en bibliotheek 2.0’ mag deze blogger zeker niet bij de genomineerden ontbreken. Stefaan Froyman is de blogger van dienst. Hij is projectmanager bij Winob, het West-Vlaams Informatienetwerk van Openbare Bibliotheken en onder meer verantwoordelijk voor het Provinciaal Bibliotheek Systeem. Gedecentraliseerd Bibliotheekwerk en Netwerking zijn zijn dada. Hij studeerde af in de Bibliotheekschool van Gent met een eindwerk over RFID wat nauw verband houdt met de Provinciale ondersteuning op dit terrein. Hij specialiseert zich daarnaast ook in Web 2.0 applicaties, digitale databanken, beeldcultuur voor jongeren, games en stripverhalen. En daarover blogt hij. Ook zijn links zijn de moeite waard. Voor al mijn mannelijke stemmers: een ferme (virtuele) pint (of gelijkwaardig) en de vrouwtjes een dikke (virtuele) knuffel. Echte exemplaren zijn te bekomen IRL na forwarden van bevestigingsmail. :-)
Serieus gedeelte: De Vlaamse BIB-webawards zijn de winnaars bij voorbaat. Na de (online) cursus 23 dingen heeft dit initiatief heel wat potentieel. Het zorgt voor een staalkaart van wat er te beleven valt, promoot zichzelf, brengt goeie ideeën aan het licht, maakt een stand van zaken op, belicht het online initiatief en de vernieuwingsgolf in bibliotheken en eindigt met een spetterend gala waar virtueel gekoppeld en reëel gekoppeld worden. Het is een proactief signaal tegen het eventueel overslaan van de aangekondige besparingen in de sector uit Engeland, Nederland en Amerika.

2 opmerkingen:

Eva Simon zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Eva Simon zei

Wel, vanochtend kreeg ik een mail binnen van het kabinet van minister Schauvliege. Het initiatief wordt ook daar gewaardeerd en daar ben ik heel blij mee.
Wat jouw besparingen betreft, ik vind het echt niet kunnen dat de vrouwen een 'gratis' knuffel krijgen en dat je de mannen een pint 'betaald'! Tssss ;-)